Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Artikkelit » Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Putkien sukitus
anni-moi
Kirjoittanut: Anni Moilanen
Päivitetty: 14.8.2023

Artikkelin sisältö:

Putkiremontti on yksi kotitalouksien ja taloyhtiöiden suurista pakollisista investoinneista, joka tarkoittaa monesti väliaikaisen asunnon etsimistä ja muutto sählinkiä siksi aikaa, että remontti on saatu valmiiksi.

Jos putkiremontti on mahdollista tehdä sujuttamalla, voit todennäköisesti asua kotonasi koko remontin ajan, ellei urakoitsija itse ehdota väliaikaista asuntoa haju- tai ilmahaittojen takia.

Olipa remontointi menetelmä mikä tahansa, me suosittelemme varmistamaan asumisen suoraan urakoitsijalta, joka osaa sanoa kannattaako remontin ja työn keskellä asua, vaikka kyse olisi vain muutamasta päivästä.

Koska putkiremontti tuntuu hankalalta ja suurelta prosessilta, me annamme yleisen ohjeen siitä, koska putkiremontti ”oikeasti” kannattaa tehdä. Jatka lukemista.

Milloin putkiremontti on pakko tehdä?

Putkiremontille ei ole yhtä ja oikeaa aikaa, koska se kannattaa tehdä. Me suosittelemme tekemään putkiremontin jo hyvissä ajoin ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, jonka tarkoituksena on estää haittojen, vaurioiden tai vesivahinkojen synty.

Putkiremontti voidaan varsinaisesti suositella tehtäväksi seuraavissa tilanteissa:

  • Viemärin eivät ole vetäneet kunnolla pitkään aikaan, vaikka kaikki kotikonstit on käytetty.
  • Ilmassa on havaittavissa selkeitä hajuhaittoja, jotka voivat vaikuttaa asunnossa asuvien terveyteen.
  • Jos viemärit kuivuvat oudosti kannattaa ensin konsultoida ammattilaista, joka pystyy kartoittamaan tilanteen.
  • Jos asunto on rakennettu ennen 1970-lukua tai kun talo on 30 – 50 vuoden ikäinen.
  • Mikä on pesutilojen kunto.

Viimeisenä ja ongelmallisimpana, kun asunnossa havaitaan vesivahinko. Tässä kohtaa ei heti kannata pelästyä, vaan rauhallisesti pyytää putkiyritys paikanpäälle kartoittamaan vahingon suuruus. Kun kartoitus on tehty, voit pyytää vakuutusyhtiöltäsi korvausta ja esittää tarkastuksen yhteydessä saadut dokumentit.

Vanhat rintamamiestalot ja muut iäkkäät rakennukset

Jos asut hieman vanhemmassa rakennuksessa olet varmasti avannut oven myyjille, jotka tarjoavat putkiston kartoitusta.

Tämä johtuu siitä, että vanhoissa rakennuksissa suositellaan viemärin sukitusta vesivahinkojen estämiseksi.

Yleensä vanhoissa rakennuksissa viemärit on tehty betoninsta ja raudasta, joka ei kestä vuosikymmeniä kuten uudet modernit putket.

Etenkin suuremmissa vanhoissa rakennuksissa, joissa on useita asuntoja, on järkevää hyvissä ajoin suorittaa putkien kuntokartoitus ja antaa taloyhtiön neuvotella sopivasta remontista.

Kun putkiremontti on ajankohtainen

Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että vuosittaisten vesivahinkojen määrä on kasvanut selkeästi viimeisten vuosikymmenten aikana. Vesivahinko tilastoja löydät Finanssialan vuotovahinkoselvityksestä.

Putkiremontin ollessa ajankohtainen on hyvä punnita eri vaihtoehtoja. Haluatko valita vanhan vai uuden menetelmän putkien kunnostamiseksi. Me suosittelemme, tottakai sukitus-menetelmää, joka takaa putkien toiminnan vielä 50 vuotta eteenpäin.

Pystyt sivuillamme kilpailuttamaan viemärien sukitusta tekevät yritykset siten, että laitat heidät kilpailemaan tarjouspyynnöstäsi.

Tämä onnistuu palvelumme avulla, sillä meillä on useita yhteistyökumppaneita ympäri Suomen, jotka ovat valmiita auttamaan juuri sinua.

Yksinkertaisuudessaan lähetät maksuttoman tarjouspyynnön, johon yritykset voivat vastata hinta-arvioillaan. Näin saat selvän kuvan siitä, mikä yritys tarjoaa parhaat ehdot.

Hyväksy mieleisesi tarjous, jonka jälkeen urakoitsija on suoraan yhteydessä sinuun ja voitte sopia kuntokartoituksen tekemisestä, ellei sitä ole jo tehty.

Varmista tarvittavat tiedot

Ennen putkiremonttia varmista seuraavat asiat ennen remontin aloittamista:

  • Pystytkö tai pystyttekö asumaan samassa talossa, jossa remontti tehdään. Jos se on mahdollista, tarvitsetteko kuulonsuojausta tai muuta järjestelyä.
  • Kuinka merkittävä säästö syntyy, jos tilapäistä majoitusta ei tarvita.
  • Tarvitseeko asunto erillistä suojausta: jos perinteinen remontti kyllä tarvitsee, jos sujutus, ei välttämättä tarvitse.
  • Suoritetaanko remontti missä aikataulussa ja minä kellonaikoina.

Tämä muistilista auttaa jäsentelemään tarvittavat kysymykset, jotka on hyvä esittää urakoitsijalle. Usein urakoitsijat kuitenkin osaavat automaattisesti antaa vastaukset kaikkiin tarvittaviin kysymyksiin ja sopivat järjestelyt löytyvät nopeasti, jotta työ voidaan aloittaa heti.

Kilpailuta ilmaiseksi

Löydä halvin viemärin sukitus

Yhteystiedot:

Ennen urakan aloittamista suoritetaan maksuton viemäristön kuntokartoitus.