Siirry suoraan sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä viemärin sukitus tai sujutus tarkoittaa?

Viemärin sukitus on menetelmä, jossa vanhat ruostuneet, hajonneet tai riskialttiit putket korjataan uudenveroisiksi työntämälle uusi putki vanhan putken sisälle. Menetelmä on tehokas, nopea ja luotettava – useiden tutkimusten mukaan sukitetut putket kestävät käyttöä jopa 50 vuotta ilman uuden remontin tai korjauksen tarvetta.

Putkien sukitus on yleistynyt ja sitä on alettu suosimaan perinteisen putkiremontin rinnalla yhä useammin varteenotettavana vaihtoehtona, koska se on edullisempaa ja nopeampaa.

Hyötyinä voidaan pitää myös sitä, että lattiaa, seiniä tai muita elementtejä ei tarvitse repiä auki päästääkseen käsiksi putkistoihin.

Miten putkien sukitus käytännössä tapahtuu?

Aivan ensimmäseksi lähetät kilpailutus pyynnön palveluumme, jonka avulla me pyydämme tarjoukset puolestasi usealta eri alan toimijalta, jotka ovat kaikki laatu- ja taustatarkastettuja.

Saat useita tarjouksia, joiden joukosta voit valita parhaimman (edullisin tai mieleisin). Keskustelut käydään suoraan urakan suorittajan ja kilpailuttajan välillä.

Varsinaisen työn aloittaminen

Ennen varsinaisen työn aloittamista, asuntoon tehdään putkiston osalta kuntoarvio / kartoitus, jossa pyritään selvittämään viemärien nykyinen tilanne ja mahdolliset tulevat ongelmat mikäli korjauksia ei tehdä.

Putkien sukitus aloitetaan mahdollisimman nopeasti, kun sopimus on tehty asiakkaan aikataulun mukaisesti. Yleensä urakointi kestää 2 – 5 vuorokautta riippuen työn suuruudesta.

Mitä viemärin sukitus maksaa?

Putkiremontit ovat yleensä varsin kalliita investointeja kotitalouksille, jonka takia kilpailuttaminen tarjoaa selvää etua – säästät aikaa ja rahaa.

Tyypillisesti pienemmissä asunnoissa putkien sukitus kustantaa noin 5000 – 10000€, mutta jo vähänkään suuremmissa asunnoissa tai omakotitaloissa hinnat alkavat yleensä 8000 eurosta.

Vertailemme tarjouksia joiden hinta haarukka voi esimerkiksi omakotitalossa asettua 8000 € ja 35000 € välille. Näin tarjousten välillä on jopa kolminkertaisia eroja.

Mihin putkien sukitusta käytetään?

Putkien sukitusta käytetään ennaltaehkäisemään vesivahingot ja parantamaan asunnon arvoa. Usein vanhat putket aiheuttavat ongelmia, hajuhaittoja ja jopa sisäilmaongelmia. Lisäksi pahimmillaan vesivahinko voi kustantaa omaisuuden, vaikka vakuutukset olisivatkin kunnossa.

Suosittelemme aina kääntymään ammattilaisen puoleen, kun tuntuu siltä, että viemäristössä on häikkää.

Viemärien sukittaminen tekee vanhoista putkistoista uuden veroisia, ilman suuremman putkistoremontin tarvetta.

Koska viemärin sukitus pitää tehdä?

Täytyy muistaa, että viemärin sukitus on perinteisen putkiremontin edullisempi ja modernimpi korvike.

Voimme kokemuksesta suositella viemärin sukitusta seuraavissa tilanteissa:

  • Jos asunnossa on yli 30 vuotta vanhat valurautaputket
  • Jos asunnossa esiintyy viemäristöstä johtuvia hajuhaittoja
  • Jos huomaat sisäilmaongelmia tai sisäilman aiheuttavan allergisia reaktioita
  • Jos huomaat, että viemärit eivät vedä huolimatta siihen käytetyistä kotikonsteista